«Великі просвітителі Землі Слов'янської»

     В Україні День слов’янської писемності і культури відзначається щорічно 24 травня згідно з Указом Президента України «Про День слов’янської писемності і культури» від 17 вересня 2004 р. № 1096/2004.

У цей день вшановуються святі рівноапостольні Кирило і Мефодій, справжні просвітники та проповідники християнської віри. Вони – творці писемності, здійснили переклад богословських книг з грецької мови на старослов’янську, поширювали християнське вчення. Поява абетки і виникнення писемності сприяли розвиткові літератури слов’янських народів, і слов’янська мова стала третьою в Європі після грецької та латини.

Aзбука, створена братами, з часом поширилася в Сербії, Хорватії, Болгарії і на Русі. Сьогодні кирилиця використовується усіма східними слов’янами.

До Дня слов’янської писемності і культури у вітрині центральної бібліотеки, оформлена книжкова виставка «Великі просвітителі Землі Слов'янської». Також для користувачів розроблений інформаційний флаєр «Душа, що не знає літер – мертва душа!» про розвиток слов'янської культури та мови, виникнення писемності.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування