«Символ незламної ватри». 20 травня 2022 року виповнюється 100 років від дня народження видатного українського закарпатського письменника Івана Чендея.

     Понад півстоліття ім’я та творчість Івана Чендея були для України своєрідною візитівкою-символом літературного процесу краю. І не дивно, адже головним досягненням письменника вважаємо те, що зумів на емоційно-раціональному рівні відобразити сутність характеру закарпатця: його філософію-світогляд, психологічні настанови, поведінковий стандарт. Тому для читаючої аудиторії Великої України, його твори значною мірою формували знання про менталітет краянина.

Твори І.Чендея перекладались угорською, німецькою, словацькою, російською, грузинською, молдавською та іншими іноземними мовами.

До ювілею письменника в вітрині центральної міської бібліотеки ім.О.Духновича оформлена книжкова виставка «Символ незламної ватри», де всі бажаючі мешканці та гості міста можуть ознайомитися з творами письменника та книгами про нього. Для більш детального ознайомлення пропонуємо завітати до краєзнавчого відділу ЦМБ.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування