Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”



Більшість поезій мукачівського поета Володимира Маслова – поєднання двох світів: світу природи і внутрішнього світу людини. Його віршам притаманні щирість, філософська глибина, гармонія почуття і думки, енергетика добра, любові.
Намагаюся не думати про час,
але він мені нагадує про себе –
безстороння мудрість у його очах,
безвідносна сутність зоряного неба.
Час крізь мене не спиняючись тече,
я іду крізь нього цим прозорим садом,
і гілки, як дні, торкають за плече,
а торкнувши – залишаються позаду.
Минулого четверга у читальній залі міської книгозбірні відбулася презентація нової книги Володимира Маслова „Материя чувств”, яка зібрала шанувальників його таланту: творчу еліту міста, представників влади, друзів та рідних поета, читачів бібліотеки. Як завжди на представленні нової книги, в бібліотеку прийшов начальник відділу внутрішньої політики Лендєл І.І.
Поет ділився з присутніми своїм розумінням таких понять як простір, час, почуття, думки: „Думка, породжена почуттям, пронизує простір. Можуть зникнути предмети, світлини, люди, пов’язані з тими чи іншими подіями, а почуття залишаються. Хто знає, може, вони живуть вічно?.. Адже думка непідвладна часу. За допомогою неї ми мандруємо вільно, не відчуваючи перешкод матеріального світу. Ми можемо повертатися в минуле чи сягати майбутнього миттєво.” 
Творча зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері, мала численні схвальні відгуки гостей: голови літературного об’єднання „Рідне слово” Михайла Шушкевича, композитора Михайла Герца, поета Олександра Дулішковича, композитора, музикознавця Мар’яни Лиховид…
Чудовим подарунком для автора став виступ поетеси Валентини Кушнір, яка презентувала йому вірш-посвяту та виступ поета Богдана Сливчука, який переклав на українську мову один із російськомовних віршів В. Маслова.
Під час презентації поет радо спілкувався з присутніми, розповідав про себе, ділився тим, що його хвилює та час від часу зачитував власні поезії.
Окрасою вечору стали пісні на слова В. Маслова та музику М. Герца у виконанні Марії Іванці («Осінь у місті», «Наше місто»), Олександра Дулішковича («Любовь как облако», гімн «Фішер-Мукачево») та В’ячеслава Журавльова («Ночь без тебя», «Маме»,).
Під кінець зустрічі поет щиро дякував присутнім: „ Я вдячний всім вам за прихильність до мене, за теплі слова, за допомогу і підтримку”. Прихильникам свого таланту дарував власні поетичні збірки. Також новими книгами „Материя чувств”, з автографом В. Маслова, збагатилися і фонди Мукачівської ЦБС, які від щирого серця він подарував її читачам.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Година спілкування