"Джаз — розквіт краси, свободи та відкритості!"

 30 квітня — Міжнародний день джазу. День був проголошений на Генеральній конференції ЮНЕСКО в листопаді 2011 року. Перший щорічний Міжнародний день джазу у Парижі відкрили Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова і посол доброї волі ЮНЕСКО Хербі Хенкок.

"Джаз – не просто музика. Він несе у собі універсальне послання миру, гармонійно поєднуючи мелодію і зміст, розповідаючи про важливі для кожного цінності, створюючи унікальні можливості для взаєморозуміння завдяки сприйняттю, грі, імпровізації". Це – уривок з промови, виголошеної Іриною Боковою – Генеральним директором ЮНЕСКО. Його важлива місія – налагодити міжкультурний діалог універсальною мовою свободи, дати можливість дізнатись більше про джазове мистецтво, його коріння, трансформації та вплив на свідомість слухача. Простими словами – популяризувати джаз як силу, що сприяє миру, єдності, розширенню контактів між людьми.

Мукачівська міська бібліотека до цього дня пропонує увазі містян та гостей міста інформ-вітрину "Джаз — розквіт краси, свободи та відкритості



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування