В підтримку Всеукраїнського флешмобу



Напередодні Дня вишиванки, який відзначається щороку у третій четвер травня, працівники Мукачівської міської книгозбірні влаштували вуличну акцію «Одягни вишиванку – доведи, що ти українець!», під час якої запрошували містян 21 травня долучитися до Всеукраїнської ініціативи і прийти на роботу, до школи чи просто прогулятись містом у вишиванці або одязі із елементами вишивки.

Про історію національного одягу українців, традиції і особливості пошиття, актуальність етно-стилю знайомила перехожих інформаційна виставка «Вишиванка – національний символ та модний бренд», на якій також були розміщені поради щодо  вибору вишиванки та як і з чим її одягати.

Також було проведено бліц-опитування «Ваше ставлення до вишиванки», де респонденти давали відповідь на запитання «Чи маєте Ви вишиванку?», «Як часто її вдягаєте?», «Що вона для Вас означає?», «Чи вдягнете вишивану сорочку завтра, у День вишиванки». За підсумками опитування переважна більшість мукачівців та гостей міста мають національний одяг, але не знали про День вишиванки і обіцяли вдягти її на це свято.  

Під час вуличної акції нам пощастило зустріти міського голову Мукачева, який спілкувався з городянами. Ми запросили Золтана Золтановича підтримати 21 травня Всеукраїнську ініціативу і вдягнути на роботу вишиванку. Мер міста запевнив, що обов’язково вдягне вишиту сорочку і в підтвердження цього запросив нас о 9-ій ранку до міської ратуші на селфі у вишиванці.























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування