Осінні єврейські свята


 В секторі краєзнавчої літератури відбувся цікавий та пізнавальний захід із циклу «В родині єдиній» - «Осінні єврейські свята».
 Зустріч підготували члени Мукачівського міського національно-культурного єврейського товариства «Шалом!» та працівники центральної бібліотеки ім. О.Духновича.
   Присутнім розповіли про перше свято Рош га-Шана, яке розпочинає цикл осінніх єврейських свят і символізує початок нового року й нової долі для кожної людини та про свято Йом Кіпур – День спокути. "У цей день євреї, забуваючи про земні справи, повністю присвячують себе спокуті й очищенню від скоєних гріхів, аналізують минулий рік, згадують свої гріхи перед людьми і Богом, обов'язково повинні покаятися, помиритися з усіма, кого, можливо, скривдили", - розповіла про свято Йом Кіпур - Максименко Міра Борисівна. Також, всі присутні дізналися коли і як євреї відзначають Суккот, Шміні Ацерет і Сімхат Тора, які завершують низку осінніх єврейських свят.
 Цікаву та пізнавальну зустріч, члени єврейського товариства доповнили святковою трапезою, на якій присутні мали можливість спробувати традиційні єврейські страви, які споживають під час святкування свят осіннього циклу – яблука з медом, круглу солодку халу з родзинками, овочі і фрукти та побажати одне одному «Шана Това!» або «Гарного року!».




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування