Краєзнавча година «Карпатська Україна в персоналіях».

      15 березня. Ця дата не в календарі виділена, а в душі закарпатців. Цим числом кожна весна особлива над Тисою – загостреним болем. Бо є на березі тієї річки, поблизу Хуста, поле, з якого березневого дня 1939 року в її води стікала кров найвірніших і найвідданіших синів свого краю – борців за його незалежність і волю.

   17 березня відзначатимемо 150-річчя від дня народження громадсько-політичного та культурно-освітнього й релігійного діяча, президента Карпатської України Августина Волошина.

    Ці дві славетні та величні події 14 березня ми об’єднали в краєзнавчу годину «Карпатська Україна в персоналіях».

    Малець Олександр Омелянович – доктор історичних наук, професор кафедри готельно-ресторанної та музейної справи мукачівського державного університету, майор запасу лав ЗСУ розповів учасникам про перебіг подій Карпатської України, хронологію 1938-1939 років Закарпаття та наголосив про важливість утворення та існування Карпатської Україні на світовій арені.
    Отець Олег Сорока - капелан Мукачівського прикордонного загону ім. Героїв Карпатської України підготував розповідь, в якій достеменно розкрив величну та знакову постать Августина Волошина,як громадсько-політичного та культурно-освітнього й релігійного діяча та президента Карпатської України.
   Відома письменниця і художниця, співзасновниця Мукачівський літературно-мистецький музей Тетяна Рибар - розповіла учасникам про цікаві та маловідомі факти з історичних подій тих часів та почитала своїх віршів.
      Молода мукачівська поетеса Оксана Горіна почитала низку патріотичних віршів.
На завершення заходу поважна та шанована спільнота «Союз Українок» зачарувала всіх виконанням пісень про Україну, пісні які підхопила вся зала. І у святково-патріотичному тандемі гучно лунала пісня «Ой у лузі червона калина» !
«Слава Україні!»










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування