Літературно-мистецький проект «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!»

  Сьогодні, 9 березня, виповнюється 209 років від дня народження українського поета, прозаїка, художника та громадського діяча Тараса Шевченка.

До дня народження Тараса Шевченка згадуємо вірші поета, які є надзвичайно актуальними під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків. Навіть якби Шевченко не став геніальним поетом, то він все одно був би відомий світові як великий український художник.

З нагоди річниці вшанування пам'яті поета в наша бібліотека підготувала Літературно-мистецький проект «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!». Де зібралась чимала аудиторія.

Під час заходу, бібліотечні працівники намагалися донести до користувачів-юнацтва світ образів, думок, ідей Великого Кобзаря, розширити їх знання про життя, творчість, світогляд Т.Г. Шевченка.

Любов Долинська - ознайомила присутніх з ліричними творами Тараса Григоровича написаними в різні роки: в кріпацтві, на засланні в степах Казахстану, в Петербурзі. В кожному слові нашого незабутнього Кобзаря – весь зміст його нелегкого, але яскравого життя. Любити свою Україну, свій народ, всім своїм життям приносити користь людям – такий приклад залишив Тарас Шевченко всім наступним поколінням українців.

Оксана Коваленко - виконала пісні та балади на вірші поета, а також розповіла про Кобзарів, які були творцями, хранителями і передавачами епічної традиції у формі історичних пісень.

Наприкінці заходу було проведено вікторину - «Шевченко знайомий і незнайомий», де молодь продемонструвала гарні знання про творчість Кобзаря.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування