Cерце болить, а розказувать треба (до Міжнародного дня пам’яті жертв злочину геноциду)


 

9 грудня - Міжнародний день пам’яті жертв злочинів геноциду, вшанування їхньої людської гідності і попередження цих злочинів.
З 2015 року, з проголошенням Генеральною Асамблеєю ООН відповідної Резолюції, 9 грудня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв злочину геноциду, вшанування їхньої гідності та запобігання цьому злочину.
Дата була обрана з огляду на історичні обставини: у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.
Українці знають, що таке геноцид.Стосовно української нації політика геноциду й етноциду активно здійснювалася у ХХ ст. Ознаки геноциду мають дії урядів різних країн стосовно кримських татар, українських німців, українських поляків, українських циган, українських греків, українських болгар, евреїв, що проживали на території України.
Мета цього Дня - підвищувати обізнаність про Конвенцію щодо попередження злочину геноциду і покарання за нього та її ролі в боротьбі з геноцидом і попередженні цього злочину, як воно визначено у Конвенції, щоб поминати людей, які стали його жертвами, і шанувати їх пам’ять.
Отож, шановні мукачівці та гості міста, пропонуємо вам зупинитись на хвилинку біля вітрин нашої бібліотеки та ознайомитись з книжковою виставкою «Серце болить, а розказувать треба». Всіх, хто цікавиться питаннями історії, які висвітлюють періоди геноциду в Україні та світі, чекаємо в бібліотеці імені О.Духновича.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування