Ми всі під одним покровом

14 жовтня – значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів українців. В цей день громадяни нашої держави святкують День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани усіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України. 14 жовтня українці відзначають ще три великих свята: День святої Покрови Пречистої Богородиці, річницю створення Української повстанської армії (УПА), День Українського козацтва.

З нагоди цих славетних та величних свят пропонуємо мукачівцям та гостям міста ознайомитись з книжковими виставками об лаштованими у вітринах нашої бібліотеки. Виставка-історія «Пригорнусь душею до Вкраїни , засміюсь , заплачу, помолюсь» та виставка-свято «Героїв країна-моя Україна». Про те, хто такі запорожці, козаки, гетьмани, курінні та славні захисники воїни-АТО. Про державну діяльність українських вояків, їх героїчну звитягу, походи, про життя та побут козаків на Січі, про славні звичаї, традиції та легенди можна дізнатися зі сторінок історичної, художньої та довідкової літератури. Читачі можуть ознайомитися з книгами, які дозволять зануритись у неймовірну атмосферу славних героїчних часів від козацької доби до сьогодення.

14 жовтня не буде звичайним «червоним» днем у календарі. Це - одне з найбільших державних свят. Свято нескорених. Бо попри всі негаразди дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. Сила дня захисника України в тому, аби цей день став святом нескорених для кожного.

Вітаємо зі святом!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування