Презентація книги «Закарпаття в боротьбі»


15 березня. Ця дата не в календарі виділена, а в душі закарпатців. Цим числом кожна весна особлива над Тисою - загостреним болем. Бо є на березі тієї річки, поблизу Хуста, поле, з якого березневого дня 1939 року в її води стікала кров найвірніших і найвідданіших синів свого краю-борців за його незалежність і волю.
Отож, в рамках святкувань 80-річниці Карпатської України в нашій бібліотеці відбулась презентація книги «Закарпаття в боротьбі», а також зустріч з цікавими особистостями та дослідниками історії України і Закарпаття. А саме – Станіславом Федорчуком, українським політологом, публіцистом, головою Правління громадської організації “Українська народна рада Донеччини та Луганщини”, та Євгеною Тищук - представником української видавничої справи.
Сама збірка «Закарпаття в боротьбі» - містить унікальні і маловідомі спогади Антіна Кущинського – підполковника Армії УНР та командира Гуцульського коша Карпатської Січі, свідчення та поезії інших учасників боротьби за Карпатську Україну, зокрема Василя Гренджи-Донського, Бороша-Кум’ятського та інших. Другою частиною презентації була жвава, цікава та «гаряча дискусія» , між залою та Станіславом Федорчуком. В нашій залі були присутні студенти військового коледжу ім.. «Красного поля», студенти коледжу МКТЕК та студенти ВПУ №3, літературне об’єднання «Рідне слово» на чолі з Тетяною Рибар, об’єднання «Союз українок», представники спільноти «Просвіта» та об’єднання ім..О.Пушкіна, а також головний редактор газети «Мукачево» - Віктор Дворниченко.
Велика подяка від імені бібліотеки ім..О.Духновича за подаровані книги для наших читачів. А це саме презентована книга «Закарпаття в боротьбі», а також книги по історії України , історії Закарпаття, книги про О.Духновича та Августина Волошина. Отож чекаємо на наших читачів та гостей міста на яких чекають цікаві книжкові новинки.















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування