Профорієнтаційний захід для учнівської молоді 9-х класів на тему: «Робітнича професія – дорога в самостійне життя»

Василь Сухомлинський писав: "Дати людині щастя улюбленої праці – означає допомогти їй знайти серед безлічі доріг ту, на якій найяскравіше розкриваються індивідуальні творчі сили і здібності її особистості". 

Тому, особливе значення має кваліфікована допомога учнівській молоді у виборі професії. І бібліотека, як соціальний інститут, котрий вирішує завдання інформування, освіти, виховання своїх користувачів, не може стояти осторонь від профорієнтаційної роботи. Отож, 12 березня в нашій бібліотеці спільно з фахівцями Мукачівського міськрайонного центру зайнятості проведено профорієнтаційний захід для учнівської молоді 9-х класів на тему: «Робітнича професія – дорога в самостійне життя». 
Як правильно обрати професію? На що звернути увагу в першу чергу? Які навички розвивати в собі задля професійного успіху у майбутньому? Які професії користуються найбільшим попитом на регіональному ринку праці? Які користуватимуться у майбутньому?
На усі ці питання можна було отримати вичерпні відповіді. Регіональний ринок праці наразі переповнений пропозиціями для спеціалістів високої кваліфікації, на які вакантних місць не вистачає. Це створює дисбаланс на ринку праці, нестачу робітничих професій.
Фахівець з профорієнтації Оксана Коваленко, наголосила учням, що сьогодні варто намагатись опанувати якомога більш широкий набір навичок, набуття яких не передбачено програмою навчання, але є притаманними для кожної професії. Це переважно комунікативні та управлінські вміння: встановлення відносин, робота в команді, навички переконання, слухання і розуміння співрозмовника, вирішення проблем. На сьогодні випускники шкіл страждають від невизначеності своєї подальшої кар’єри. Тому фахівці центру зайнятості разом з фахівцями бібліотеки вирішили проводити профорієнтаційну роботи з молоддю відповідно до потреб особистості, ринку праці.

Працівники нашої бібліотеки організували та створили бібліотечний простір, виділили тематичну зону, створили профорієнтаційний куточок, книжкову виставку-інформацію «Вибір професії-вибір долі».

Працівник читальної зали - Мікла Марія ознайомила присутніх з книгами та журналами відповідної тематики, ознайомила учнівську молодь з новітніми формами роботи такими як: анкетування; інтерактивне спілкування та виставкова робота.
Мирослава Пилипчинець – заступник начальника відділу правопросвітництва з надання БВПД, ознайомила учнівську молодь з їхніми правами при виборі професій, дала поради щодо соціального та правового захисту молодого покоління у вирі «дорослого життя».







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування