«Слово, що із серця проросло»


25 лютого в Україні відзначається 148-річниця від дня народження Лесі Українки - видатної української поетеси, перекладача, культурного діяча. Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості.
Ти себе Українкою звала,
І чи краще знайти ім’я
Тій, що радість в муках сіяла
Як Вітчизна велика твоя!
Йти назустріч бурям і зливам,
Буть одній—як велика рать,
Жить в нещасті життям щасливим,
Муку творчістю перемагать!
До останньої хвилини свого життя Леся Українка була переможцем над стриманою недугою, до останньої миті зберегла величезний дух і силу. Доля подарувала їй лише 42 роки. Її образ живе й житиме для нас - сповнений гідності, прекрасний у своїй людяності і великім творчім горінні. 
Шановні читачі, пропонуємо Вам ознайомитись з книжковою виставкою-інформацією «Слово, що із серця проросло». На якій представлені книги, знайомлять з життям та творчістю поетеси, цікаві факти про сім’ю Лесі Українки, про історію написання творів, віршів та багато цікавих відомостей з життя Лесі. Особливу зацікавленість серед наших читачів отримали «книжкові новинки», зокрема повне зібрання листів Лесі Українки в трьох томах. Де вперше подано весь відомий епістолярій письменниці за останнє десятиліття її життя, адже її приватна кореспонденція зазнала найбільше скорочень у публікаціях радянських часів. Отож, чекаємо на поціновувачів творчості Лесі Українки.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування