«Свої слова… 

він в наші душі спраглі наливав»

 10 березня, з нагоди 202-ї річниці від дня народження Т. Г. Шевченка та 155-х роковин смерті великого Українця, в Мукачеві вже традиційно влаштували Шевченківські читання.
Цьогорічна літературно-мистецька акція просто неба, яка вже втретє збирає на площі Шевченка біля погруддя Кобзаря поціновувачів його творчості, пройшла під назвою «Слухайте голос безсмертний Тараса».
Близько півсотні учасників – від представників духовенства, активістів громадських організацій до молодої генерації – студентства і учнівської молоді, випадкових перехожих та зовсім маленьких, але надзвичайно активних школяриків, у форматі «вільного мікрофону» читали безсмертні твори Кобзаря, виконували пісні на його слова, дарували власні присвяти.
Глядачі щирими оплесками вітали учасників, кожному з яких від організаторів читань – Громадської організації «Молодіжні ініціативи Закарпаття» (голова Д. Соболь), Мукачівської міської центральної бібліотеки ім. О. Духновича (директор О. Стадник) та відділу сім’ї, молоді і спорту (карівник В. Уліганець), було вручено книги.
Цього року, окрім традиційних «Кобзарів», читці отримали на пам'ять твори нашого земляка, лауреата Шевченківської премії Мирослава Дочинця та збірку поезій «Надія» поетеси Софії Малильо.




































Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування