Тренінг

для бібліотечних працівників

із обслуговування внутрішньо переміщених осіб

Цими днями в Мукачівській міській центральній бібліотеці було проведено тренінг для бібліотечних працівників ,,Бібліотеки як центри підтримки громад в умовах воєнної загрози: організація надання послуг внутрішньо переміщеним особам (ВПО)”.

           
             Мета даного тренінгу – надання бібліотекарям знань та навичок в організації роботи з внутрішньо  переміщеними особами.

            Під час тренінгу були розглянуті питання психологічних та соціальних особливостей надання послуг
ВПО, представлені наявні ресурси та послуги, які бібліотеки можуть використовувати для допомоги переселенцям. Також проведено навчання для бібліотечних працівників, як зареєструвати/проконсультувати переселенців на сайті Держреєстру виборців, допомогти в он-лайн резервуванні та придбанні квитків тощо.


            З метою донесення до внутрішньо переміщених осіб найнеобхіднішої для них інформації були розроблені флаєри, які містять інформацію про:

- адресу та режим роботи мережі бібліотек міста;

- бібліотечні послуги, що надає централізована бібліотечна система Мукачева;

- служби, які займаються питаннями ВПО.


Учасники тренінгу взяли участь у  рольовій грі „Зроби крок”, на час якої бібліотечні працівники виконували роль різних за соціальним положенням людей. Головне завдання гри полягало в тому, щоб дати можливість кожному відчути себе на місці людини, яка залежить від соціального та матеріального статусу, краще зрозуміти тих, хто зараз так потребує нашої допомоги.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування