Всеукраїнський день бібліотек



Як і планувалось, у своє професійне свято працівники міської ЦБС провели загальносистемну акцію «День  відкритих дверей, в рамках якої були організовані книжкові виставки, тематичні полиці, екскурсії по бібліотеках, книгосховищах.

30 вересня відвідувачі бібліотек безкоштовно користувались всіма видами бібліотечних послуг, змогли послухати історію найдревніших бібліотек світу, дізнатися про видатних людей, які працювали бібліотекарями.
До прикладу, старша група дитячого закладу №8, що у Росвигові, прийшла в гості до своїх «шефів»-бібліотекарів Філії №7(зав.бібліотекою-філією О.Морозова). Для них проведено цікаву екскурсію-подорож «Дім, в якому живуть книги», а пообіді працівники філії відвідали ЗОШ №13 і спільно з класним керівником 5-А класу  Євловою А.В. відзначили людей похилого віку – учні запросили своїх бабусь, для яких і готували це свято. Окрім всього, бібліотекарі провели біля книжкової виставки бібліографічний огляд літератури «Книги вашої молодості».
А бібліотекар філії №5 Т.Ледяєва  провела конкурс малюнків зі своїми маленькими читачами «Моя улюблена казка».
У філії №9 (бібліотекар Т.Журавльова)  провела бібліотечний урок-гру «Книга – твій друг – бережи її» та вікторину «Чарівний ланцюжок книжок».
У центральній же міській бібліотеці ім.. О.Духновича відбулися коротенькі урочистості – і працівники на своїх робочих місцях продовжили працювати. Тут день відкритих дверей також був насичений: проведено екскурсію учнів військового коледжу з посиленою фізичною підготовкою, «Бібліотека – то душі аптека», інформаційну бесіду «Бібліотека – світ нових можливостей», презентацію книжкової виставки «Фейерверк нових надходжень».
В дитячій бібліотеці провели підсумки конкурсу «Суперобкладинка улюбленої книги». Виконавці кращих робіт були нагороджені дипломами, солодощами.
Наше професійне свято, як і щороку, не забули у міській мерії. Окремі працівники були запрошені у виконком, де заступник міського голови М.Лабош привітав присутніх ( в т.ч. і бібліотекарів шкільних бібліотек) з Всеукраїнським днем бібліотек, вручив грамоти і сувеніри. Під час розмови він наголосив на розумінні владою ролі і значення бібліотек для розвитку особистості – зокрема особистості успішної, як добротної і міцної основи розбудови громадянського суспільства, держави Україна. Привітала бібліотекарів і начальник відділу культури І.Петрус.


Приємною несподіванкою для бібліотекарів був подарунок від благодійного фонду «Розвиток». Н.Козирь представила книги по правовій допомозі і захисту різних верств населення: зокрема дітей та жінок.
Перегляд всього репертуару подарованих книг можна побачити на абонементі ЦБ.



Пообіді делегація від ЦБС направилась до військового шпиталю, де пораненим учасникам АТО на Сході було подаровано книги та солодощі. Надзвичайно схвилював присутніх воїнів міні-концерт, учасниками якого були учні дитячих мистецьких шкіл міста.







Насамкінець учасникам АТО діти «Товариства інвалідів дитинства (керівник М.Бурлака) подарували свої малюнки.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування