Інформаційна година «З вірою в любов і в милосердя».

      3 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю, створити такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. На жаль, багато захворювань чи травм на сьогодні є невиліковними та обмежують людей у фізичних можливостях — вони не можуть виконувати звичні для кожної здорової людини функції. Від цього страждає близько 15% людей на планеті.

Щороку в Україні збільшується кількість осіб з інвалідністю, і ця невтішна тенденція покладає особливі зобов’язання як на владу, так і на суспільство щодо соціального захисту людей з особливими потребами та адаптації їх до нормального життя.

Захищаючи гідності людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.
Напередодні цього дня, Марія Мікла бібліотекар читальної зали, провела інформаційну годину «З вірою в любов і в милосердя» для наших відвідувачів, мешканців нашої громади з числа ВПО.
Допомога людям з інвалідністю – справа честі, обов’язку і сумління кожного.

Наш обов’язок – турбуватися, підтримувати їх не лише у цей день, а пам’ятати про них завжди.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування