Урок Гідності «Незламний дух-нескореної нації».

     День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, встановлений указом Президента України від 11 лютого 2015 року і відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Героями Небесної Сотні стали люди, різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – лише 17.

Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Саме на 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні у центрі Києва. Цього дня у середмісті столиці загинуло та отримало смертельні поранення близько 50 осіб.

З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні в нашій бібліотеці було проведено урок Гідності «Незламний дух-нескореної нації». Учасниками цього заходу стали студентиколеджу Мукачівський кооперативний фаховий коледж бізнесу . Працівники бібліотеки розповіли про події Майдану та учасників тих кривавих подій, зробили короткий історичний екскурс сторінками книг, а також ознайомили присутніх з книгою-фотоальбомом подарованим від учасниці Майдану - Валентини Попелюшка.

У вітринах нашої бібліотеки облаштовано виставку-пам'ять «Події,що змінили хід історії».

Метою таких заходів є належне вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, сприяння утвердженню в Україні ідеалів свободи і демократії, збереженню та донесенню до сучасників і майбутніх поколінь інформації про доленосні події в Україні.












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування