Година історичної пам’яті «Їх перший бій,останній бій»

    29 січня минає 105-та річниця бою під Крутами. Саме в цей день 1918 року кілька сотень молодих студентів, гімназистів, військових у нерівних умовах бою протистояли ворогу. Вони були різного походження: діти селян, робітників, священиків; військові, студенти, гімназисти. Хтось мав бойовий вишкіл, а хтось уперше взяв до рук зброю. Але всі вони розуміли головне – Україна потребує їхнього захисту.

Завдяки сміливості та мужності їм вдалося завдати більшовикам втрат та затримати їхній наступ.

    Ця битва стала легендарною та символізує патріотизм і самопожертву молоді в боротьбі за Українську Незалежність. Подвиг під Крутами — приклад для багатьох наступних поколінь.

    З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами в нашій бібліотеці було проведено годину історичної пам’яті «Їх перший бій, останній бій».

    Учасники заходу читали патріотичні твори, присвячені героям Крут та героям-захисникам. Під час заходу пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання. Голова літературного об'єднання «Рідне слово» - Любов Долинська розповіла присутнім про історичні події 1918 року, а також ознайомила з літературними відомостями, які описали Героїв Крут та події цих трагічних років. На завершення заходу всі учасники приєднались до акції "Пам'ятай про Крути".

Молодь була і залишається однією з рушійних сил, що наближають перемогу України. Як на фронті, так і в тилу. Цінуємо подвиг кожного. Вшановуємо пам’ять героїв, загиблих під Крутами. Пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежну Україну.

    Шануємо наших захисників, хто сьогодні боронить Українську державу.












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування