Хай не згасає зірка Софії Малильо!

 3 грудня виповнюється 96 років з дня народження однієї з найвидатніших поеток Закарпаття, кавалера Ордена Княгині Ольги ІІІ ст, багатолітнього в’язня сталінських таборів - Софії Малильо.

Як часто буває що ми говоримо про взірці високої моральності, духовної чистоти, національного громадянського чину, шукаємо їх в нашій історії чи то деінде. А вони жили і творили в нашому місті. Саме до таких людей належить і Софія Малильо. Одна з небагатьох поеток не лише в Закарпатті, але й Україні, яку живлять міцне народне коріння, Богом даний талант і усвідомлений патріотизм, за який вона заплатила дев’ятьма роками неволі в колимсько-сибірських таборах.

З метою вшанування пам’яті Софії Малильо, в п’ятницю, 2 грудня, маленьким «колом шанувальників» у скверику «Софіїн Двір» прийшли мукачівські поетеси - Тетяна Рибар та Гізела Лімбах, які були знайомі з Софією Михайлівною та розповіли про життя, творчість та «незламний дух» цієї мужньої українки, справжньої патріотки. Також до нашої бесіди приєднались мешканці будинку, які знали Софію Михайлівну.

Хай не згасає зірка Софії Малильо! Нехай засяє на всю Україну!






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування