Літературна година "На перехрестях долі і часу". "Сковородинівські дні" у бібліотеці.

    Григорій Сковорода — самобутнє явище української культури, родоначальник і філософії серця, і філософії людини, і філософії життя. Він є одним із символів України, він збагатив її філософську думку та літературу, заклав основи української культурної традиції.

Актуальність Сковороди — мандрівного філософа, просвітника та гуманіста, який за життя не видав жодної книги, — проявляється і в умовах нинішньої технологічної цивілізації, він сучасний зараз як ніколи, бо своїми поглядами випередив час на декілька століть.

«Сковородинівські дні» у нашій бібліотеці стартували з літературної години «На перехрестях долі і часу». Під час заходу бібліотекар - Мікла Марія провела огляд літератури. Також усі учасники та присутні дізнались багато нового про видатного філософа, подискутували над сенсом людського життя, над поняттями дружби та любові в житті кожної людини.
Велич Григорія Савовича Сковороди полягає в тому, що такі, як він, допомагали народу лишатися нацією з великою культурою та історією. Він дав нам урок рідкісного, незвичайного життя. Урок того, як можна бути вільним серед неволі і святим серед пекла.
Шановні мукачівці та гості всіх кого цікавлять книги про цю «величну постать» - чекаємо в нашій бібліотеці, де протягом тижня Ви зможете ознайомитись з цікавою підбіркою літератури та почути багато цікавого, подискутувати та обмінятися думками.










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування