Літературно-поетична година «Ну що б, здавалося, слова…»

     Традиційно, до Дня української писемності та мови, в читальному залі нашої бібліотеки проводяться святкові заходи. «Ну що б, здавалося, слова…» - під такою назвою сьогодні пройшла літературно-поетична година для шанувальників «Красного письменства», адже сьогоднішніми нашими слухачами були тимчасово переселені громадяни з усіх куточків нашої України.
Цього разу ми запросили на своє свято, голову літературного об’єднання «Рідне слово» - Любов Долинську, письменницю, журналістку , краєзнавця - Маргариту Лукечу та молоду письменницю нашого міста –Андріану Муху.
Любов Долинська провела цікавий «екскурс літератури» нашого краю та нашого міста Мукачева. Розповіла про історію створення та роботу літературного об’єднання «Рідне слово». Родзинкою її виступу став нещодавно написаний вірш - «Українським воїнам».

Маргарита Лукеча - для слухачів підготувала цікаву розповідь про колорит Закарпаття, звичаї, обряди, традиції та «літературні родзинки краю», наповнені місцевими діалектами. Також представила свою збірку «Прозріння» , читала свої вірші.

Андріана Муха ознайомила із своєю першою книгою - «Сила маленької жінки». Розповіла про сучасні тенденції молоді в Україні та за кордоном (адже часто подорожує та бере участь в різних подіях та волонтерських акціях).

Любити, шанувати і плекати рідну мову — святий обов’язок кожного українця.






 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування