Акція для юнацтва «Стоп насильству!»

     Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. 

 У світі збільшилися напади на людей, дискримінація, вбивства, приниження, тощо. Прикро, що ми звикаємо сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться в Україні, поруч із нами чи в нас, у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. 

  Саме тому 15 червня 2007 року на черговій асамблеї ООН    резолюцією №A/RES/61/271 було проголошено Міжнародний день боротьби проти насилля і   обрано постійну його дату – 2 жовтня, у день народження Махатма Ганді – лідеру руху за незалежність Індії та засновника філософії та стратегії «ненасилля».

Припинити насилля через поширення культури миру, терпимості та підвищення людської гідності, під таким закликом в центральній бібліотеці ім. О. Духновича, 4 жовтня відбулася акція для юнацтва «Стоп насильству!».

 





 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування