21 жовтня виповнилося 350 років від дня народження Пилипа Орлика – українського державного, політичного і військового діяча, гетьмана України.

    Детальніше познайомитися із постаттю Пилипа Орлика, 24 жовтня до нас завітали студенти Мукачівського кооперативного фахового коледжу бізнесу, зокрема учні першого курсу за фахом «Банківська справа», які мали можливість послухати про життєвий шлях гетьмана та його внесок у державотворення України. А також було детально охарактеризовано текст та структуру Конституції Пилипа Орлика.

Присутні мали можливість познайомитись з книжковою експозицією яка, представляє історичний портрет українського політичного діяча першої половини XVIII ст., творця першої української Конституції – гетьмана Пилипа Орлика. У наукових працях, документах і матеріалах подається історія створення «Конституції», розглянуто історичні події за яких цей документ було написано, висвітлюються головні ідеї, викладені в Конституції 1710-го року та літературних творах Пилипа Орлика.

У кінці заходу зробили висновок, що в літописі долі українського народу однією із найславетніших і найсумніших сторінок була спроба гетьмана Орлика дати своєму народу не світле майбутнє, а світле сьогодення, і зробити це не на крові, а цивілізаційним шляхом демократії та закону, загальної злагоди та добробуту.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування