Творчий вечір «На перехрестях долі і часу»

8 квітня у залі нашої бібліотеки Мукачево вітало знаного письменника, журналіста, публіциста, головного редактора газети «Мукачево» - Віктора Дворниченка з нагоди гарного ювілею - 75 річчя з дня народження. Отож, творчий вечір «На перехрестях долі і часу» зібрав родичів письменника, друзів, колег, журналістів, молодь, поціновувачів таланту Віктора Васильовича, які гарними словами та побажаннями вітали іменинника.
"Учат нас со школьных лет,
То ,что каждому знакомо: 
Уходя , гасите свет!
Чтоб все было экономно."
Саме такими віршованими рядками із книги письменника «Уходя,- оставьте свет», розпочався захід. «Життєві сторінки» Віктора Васильовича «гортала» його кохана дружина –Тетяна Рибар. Під час, невеличкого, довірливого, інтерв'ю - ювіляр давав відповіді на питання: 
- З висоти життєвого досвіду: що означає - бути щасливим?
- Ти пам’ятаєш себе маленьким? Яким ти був? Розкажи про найяскравіше дитяче враження.
- 50 років ти віддав газеті… Чим для тебе є твоє дітище – газета «Мукачево»?
- Як ти обирав свою професію журналіста?
- Професія «журналіст» є надзвичайно цікавою, інтелектуальною. Через твій досвід, пам’ять пройшло багато людей, подій, історій. Чи можеш згадати якийсь цікавий епізод з твоєї журналістської практики?
- Я знаю, що поетом ти став у дуже молодому віці. А коли ти відчув, що хочеш писати прозу, тобто коли усвідомив, що ти - письменник? 
Питання, відповіді, жваве спілкування, жарти, цікаві спогади, а також вітання та побажання від гостей, друзів, колег, бібліотеки та читачів.
Но средь нас бессмертных нет,
Ведь придется расставаться…
Уходя,оставьте свет-
Это больше, чем остаться!
Сімдесят п’ять — прекрасний ювілей! За плечима багато пройдених доріг. Але пам’ятайте, що попереду їх не менше. Бажаємо Вам здоров’я, оптимізму, благополуччя, добра. Нехай кожен прожитий день буде світлим і радісним, сповненим тепла та любові близьких і рідних людей. Довголіття та здоров’я Вам, а свою душевну мудрість, передавайте молодому поколінню.
З Днем народження!





















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування