Край, в якому ми живемо


В рамках популяризації нашого міста 11 квітня відбулась цікава зустріч під назвою «Край, в якому ми живемо». Першою частиною заходу була «історична подорож містом», а далі представники національних спільнот Мукачева розповідали про свої національні звичаї, обряди та традиції.
Раїса Андріївна Мойсей - голова Мукачівського товариства ім. О.Пушкіна - відкрила захід словами вдячності та щирої поваги до нашого краю та до людей, які тут живуть! А потім вона люб’язнопознайомила нас із своїм сином - Ігорем Федоровичем Мойсей-Черновим – провідним менеджером та екскурсоводом Мукачівської турагенції "Екскурсія", який із захопленням розповів про історію нашого міста від найдавніших- давен до сьогодення! Радо відповідаючи на запитання, пан Ігор легко скеровував напрямок бесіди у такі подробиці, про які ми і не знали. Талановитий, відданий своїй справі і цікавий сам по собі як особистість- Ігор Федорович справді так захопив своєю віртуальною подорожжю у минуле нашого міста, що перехоплює подих від його емоційності та знання історії Мукачева та мукачівщини! А ще він додав, що лише Одеса випереджає Мукачево, за кількістю представлених національностей....
Продовжила захід - Ольга Кирилівна Прокоп - голова русинського товариства ім. О. Духновича в смт. Чинадієво, яка з повагою, привіталась із усіма присутніми кількома найпоширенішими в нашому краї мовами: українською, русинською, російською, угорською, румунською. В залі сиділи представники майже усіх нацменшин, кожному було до вподоби таке звернення.
Гізелла Лімбах - поетеса, член літературного об’єднання "Рідне слово", представник угорської та німецької громади міста - радо поділилася з присутніми давніми традиціями відзначення Великодня.
Міра Борисівна Максименко - голова громадського об'єднання "Шалом!" суттєво доповнила цей історко-національний екскурс, розповівши про особливості святкування єврейської Пасхи - старозавітній Песах, що святкується на честь виходу ізраільського народу з єгипетської неволі.
Загалом дві години промайнули непомітно, цікаво та пізнавально. Всі присутні мали можливість ознайомитись з цікавими виставками: національних виробів та книжковою виставкою «Благословенна земля - Закарпаття».
















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування