Літературно-музичний променад «Всім серцем любіть Україну свою».

      21 березня — Всесвітній день поезії. Щиро вітаємо всіх з цим чудовим святом! Нехай слово, рима і мелодія наповнюють Ваші серця натхненням, добром, надією, вірою та любов'ю, а світ навколо роблять кращим. Хай живе вічна і прекрасна ПОЕЗІЯ!

У рамках Всеукраїнської акції «Національний тиждень читання поезії 2024» відбувся літературно-музичний променад «Всім серцем любіть Україну свою».
Провели захід бібліотекар читальної зали Марія Мікла та Валентина Томишин бібліотекар юнацького абонементу які привітали присутніх зі святом поезії, поінформували про традиції та історію святкування, говорили про поезію, як невід'ємне культурне явище. Під час заходу хвилиною мовчання вшанували воїнів, загиблих у боротьбі за Україну та її незалежність.
На захід були запрошені наші Мукачівські поетки Gizella Limbah та Mikulina Ima, які щедро ділилися своєю творчістю декламуючи власні вірші, згадували про свої перші проби пера. У виконанні Іми Микуліної прозвучали авторські пісні.
Учасниками заходу були також й студенти Комунальний заклад Вище професійне училище 3 м. Мукачево Закарпатської обласної ради та ВСП "Мукачівський фаховий коледж НУБіП України" (вихователь Олена Сивоус).
Студенти з натхненням читали вірші улюблених поетів: Юлія Сегеда - «Contra spem spero!» Лесі Українки, Василина Бабінець – «Крила» Ліни Костенко, Маргарита Дячишина – «Від тебе не пахне війною» Христини Панасюк, Софія Середа – «У теплі дні збирання винограду» Максима Рильського.
Пожвавлення серед молоді викликали поетичні конкурси: «Пісенний», «Словоїд» та «Блеф-турнір» та літературна гра «Поети України».
Привернула увагу присутніх й книжкова виставка «Поезія – це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово» оформлена в читальній залі.














Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування