Відкритий мікрофон «Посланіє у ВІЧНІСТЬ…». До 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

     7 березня, в затишній залі Мукачівського літературно-мистецького музею відбувся відкритий мікрофон «Посланіє у ВІЧНІСТЬ…».

   З відкриттям урочистостей учасників та гостей привітала головний спеціаліст культури та молодіжної політики управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради Катерина Могилевец.
   Зокрема, пані Катерина наголосила, що «мовою культури та мистецтва» наша громада вшановує пам’ять Кобзаря, його творчий спадок, який ніколи не втрачав актуальності, а сьогодні особливо гостро відгукується в серці кожного українця.Тетяна Рибар розповіла про цікаві та маловідомі факти з життя Славетного Кобзаря, а також ознайомила присутніх з рідкісними екземплярами книг та неймовірно чудових картин-репродукцій пензля Тараса Шевченка.
    Кажуть, пісня це «душа українського народу», тож пісні в цей день лунали з неймовірною «силою любові» до України, як заповідав Кобзар. У виконанні:               Катерини Могилевиць, Чепак Василь Василя Чепака, наймолодшого учасника нашого літературно-мистецького дійства - Артема Попа та студентів Мукачівський кооперативний фаховий коледж бізнесу
     Літературні доробки підготували мукачівські поетеси: Gizella Limbah Гізела Лімбах та Маргарита Лукеча Маргарита Лукеча.
«Родзинкою заходу» стала постановка «Гайдамаки» на сучасний лад.
«Гайдамаки» — найбільший за обсягом твір у поетичному доробку Т. Шевченка, надзвичайно складний за будовою. Але студентам Мукачівського коледжу вдалося передати весь бунтарський зміст твору, передати неймовірні почуття любові до України, які перегукуються із сьогоденням та запалити «вогник Кобзаревого заповіту» у серці всіх присутніх.













Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування