Талант і доля Михайла Старицького

 «Я вірю в Божу силу людської душі. Вона підніметься й над внутрішнім падінням і над зовнішнім гнітом. Проб'є час – і все чесне, добре, сповнене високих намірів, стане на чолі й під яскравим сяйвом дня піде до владнославних – любови, свободи і правди».

М. Старицький
До 180 – річчя від дня народження М. П. Старицького (1840 – 1904), письменника, драматурга, режисера, поета, перекладача, культурного та громадського діяча в Мукачівській міській центральній бібліотеці ім. О. Духновича облаштовано книжкову виставку «Талант і доля Михайла Старицького».
Експозиція презентує найвідоміші твори автора, дослідження його життя та творчості іншими авторами, а також літературу, що розкриває роль М. Старицького у формуванні українського театру.
У доробку письменника – поетичні твори, роман - хроніка «Богдан Хмельницький», історичні романи «Руїна», «Останні орли», «Розбійник Кармелюк», повісті, оповідання, понад 200 перекладів із російських та європейських літератур.
Вершиною його творчості є твори для театру, що становлять золотий фонд національної драматургії.
Ознайомитися з творами М. Старицького, а також із літературою про його життя та творчість ви зможете ознайомитись звернувшись до нашої бібліотеки.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування