Літературно-мистецька година «Грані таланту Кобзаря»

Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя. Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори. 
Іван Франко
В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким і є для України ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Отож, напередодні 205-річниці з дня народження великого українського поета, в нашій бібліотеці було проведено літературно-мистецьку годину «Грані таланту Кобзаря» з метою популяризації його літературної та мистецької спадщини серед наших читачів.
Працівник читальної зали - Мікла Марія Андріївна, провела короткий бібліографічний огляд біля книжкової виставки «Не вмирає душа наша, не вмирає воля…», а також ознайомила присутніх з книжковими новинками. Дорошенко Людмила Василівна - член товариства ім. О. Пушкіна, виконала пісні «Думи мої думи», «Дивлюсь я на небо» та «Заповіт». Васільєва Людмила Михайлівна - керівник гуртка «Юні екскурсоводи», прочитала уривок з поеми «Гайдамаки». Стан Аліна розповіла про Шевченка - художника, а також про вплив поета на її художні роботи. Працівник краєзнавчого сектору- Станович Неля Іванівна, прочитала вірш «Дума», а також розповіла про життєвий та творчий шлях поета. Наймолодший учасник заходу, активний читач дитячої бібліотеки - Георгій Коваленко, прочитав вірша «Тополя».















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування