«Поезія – це завжди неповторність…».




Ці поетичні рядки геніальної української поетеси Ліни Костенко гармонійно вплелися в музично-поетичну композицію вчорашнього заходу «Поезія - слово!..Поезія - пісня, поезія – вільна душа» до Всесвітнього дня поезії, який щорічно відзначаємо 21 березня. 
В роботі нашої бібліотеки значне місце займає популяризація творчості поетів і письменників рідного краю. В нашій книгозбірні сформовано багаті та цікаві фонди краєзнавчої літератури, адже в історії Закарпаття та Мукачівщини є люди, життя і діяльність яких становлять славу нашої Срібної землі. Серед них, гідне місце посідають письменники. Їхня творча спадщина - це духовний скарб нашого краю. Своєю творчістю вони збагачують наші серця гідністю, честю, життєвою мудрістю, красою та любов'ю до рідного краю.
Творча програма мукачівського публіциста, прозаїка, члена літературного об’єднання «Рідне слово» Олександра Дулішковича "Українські поети - пісенне" стала основою поетично-музичної композиції. Творчість Олександра Євгеновича зачаровує і надихає. Неповторна атмосфера вечора наче перенесла присутніх у якийсь чарівний музично-поетичний вимір. Під час заходу прозвучали пісні: «Магнолії», «Танго», « Осінь в місті», «Золотопад», «Мамо не плач», «Спини цю мить». На слова: Михайла Шушкевича, Володимира Маслова, Маріанни Салай-Пак, Галини Рибачук-Прач, Оксани Максимишин-Корабель та Романа Бойчука. Доповненям заходу була чарівна та ніжна поезія від мукачівських поеток: Валентини Попелюшки - «Сьогодні не модно вмирати від старості...", Валентини Кушнір - «Поет», Гізелли Лімбах - «Душа поета» та «Я торкаюсь сонця». 
Популярними цього дня стали й книжкові вистаки «Гармонія слова і душі», «Поезія мукачівських весен» та «Світло щирого слова», облаштовані в бібліотеці.
















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування