Трагічна річниця. Два роки тому Україна прощалася з Героями Небесної Сотні

20 лютого офіційно затверджений президентом України Петром Порошенком як День пам'яті Героїв Небесної Сотні. У цей день Україна вшановує подвиг учасників Революції гідності, які загинули в ці криваві дні.
Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі.
З 18 по 25 лютого у читальній залі Мукачівської міської центральної бібліотеки ім. О. Духновича експонується виставка однієї книги – фотолітопису-трилогії «Майдан. Революція Гідності». Зазначимо, що дане видання не із фондів книгозбірні – це подарункове видання поетесі Валентині Попелюшці, фрагменти поезій якої використані на сторінках трилогії.
Пані Валентина радо погодилася на пропозицію бібліотеки на декілька днів представити фотолітопис Майдану широкому загалу.
Декілька слів про книгу. «Майдан: Революція гідності» – фундаментальне видання, яке складається з трьох частин (початок Революції гідності, життя Майдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні), розповідає про події, що відбулися в листопаді 2013 року – лютому 2014 року в центрі столиці України. Над трилогією працювало понад 30 фотографів, 95% світлин – спонтанно зроблені фото учасників Майдану. Альбом підготовлено за кошти спонсорів та меценатів і видано тиражем у 1 тис. примірників, вона не продається.
Гортаючи сторінки трилогії читачі зможуть відстежити той нелегкий шлях, яким пройшли їхні батьки, родичі та загиблі Герої, впізнати на світлинах своїх рідних, близьких та знайомих, замислитися, якою ціною вони виборювали для нас шанс збудувати вільну та багату європейську державу.
Чекаємо вас у читальній залі бібліотеки (ІІІ поверх) з щодня (окрім неділі) з 10.00 до 18.00 год.
Вічна пам'ять Героям України!








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування