На варті наших душНебесна Сотня

В ці дні Україна вшановує другу річницю кривавих подій на Майдані 18-20 лютого 2014 року.
Вчора, на центральній плоші міста, з ініціативи Мукачівської міської книгозбірні, з 15.00 год. діяв Вільний мікрофон «Героям Небесної Сотні присвячується…». Мукачівці мали можливість висловити слова великої поваги до подвигу українських патріотів, загиблих під час Революції Гідності.
До акції памяті приєдналися студенти МКТЕКу, учні мукачівських шкіл 20 ім О. Духновича, 4, 1 ім. О. Пушкіна, ліцею, члени літературного обєднання  «Рідне слово». Молоді люди читали вірші, присвячені Героям Небесної Сотні.
Учасницею вільного мікрофону була і поетеса Валентина Попелюшка, яка разом з чоловіком Степаном Жуком брала активну участь у Євромайдані. Вона зачитала власні поезії, які писалися нею на барикадах майдану, ділилася спогадами: «У ті  тривожні дні миукраїнці, творили історію, молилися про мир, писали вірші і всі разом ставали ще сильнішими». З собою вона принесла фотолітопис-трилогію «Майдан. Революція Гідності», на сторінках якої відображена боротьба українського народу за Незалежність.

Завершили акцію флешмобом «Память» – учасники заходу, створивши патріотичне серце, хвилиною мовчання віддали шану українським патріотам.






























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування