Свято продовжується…

З 10.00 год. у Мукачівській міській центральній міській бібліотеці ім. О. Духновича – День відкритих дверей, який цьогоріч проходить під девізом Української бібліотечної асоціації «Бібліотек@ – діалог, культура, мир».
Святково оформлені зали відділу обслуговування гостинно зустрічають своїх читачів. На абонементі до їхньої уваги виставка-фуршет «Літературне MENU для Бібліогурмана», в читальній залі – книжкове асорті «Бібліотечна універсалка: Є ЩО ПОЧИТАТИ!», у секторі краєзнавчої літератури – виставка-повідомлення «Книжковий меседж письменників Карпат». Для молоді на юнацькому абонементі оформлена викладка літератури «ЧИТАЙ! Життя яскраве!», а Інтернет-центр запропонував своїм читачам виставку аудіо книг «Читай! Не хочеш читати – слухай!» та акцію «ІНТЕРНЕТ: просто ТАК!» (безкоштовний доступ до всесвітньої мережі).
О 12.00 год. містяни та читачі бібліотеки мали можливість приєднатися до Читай-фесту «Книга – вічна. Вічна тільки книга», який проходив на вулиці перед будівлею бібліотеки.
 Перехожі, друзі книгозбірні (а це активісти громадських організацій міста та члени літературного об’єднання «Рідне слова»), читачі бібліотеки, у форматі вільного мікрофону, висловлювали свою любов до книги та читання.
В рамках фесту відбувся Бібліотечний Х-фактор «Бібліотека – територія творчості і талантів» де кожен мав змогу показати свою творчу родзинку. Власні поезії читали Тетяна Рибар, Гізелла Лімбах, Михайло Шушкевич. Твори улюблених поетів зачитували  Тетяна Кричфалуші та Раїса Мойсей.
До глибини душі вразила вистава «Чотири свічки» – подарунок на День бібліотек від людей, які, на жаль, фізично обмежені, але обдаровані Всевишнім творчо. Щира подяка обласному центру соціально-психологічної реабілітації дітей і молоді та громадській організації «Інваліди дитинства», які принесли творчі поробки людей з інвалідністю для продажі на бібліотечній ярмарці в підтримку воїнів АТО.
Зворушливими були виступи і студенток Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу Товтин Даніели і Вікторії та Бабушкіної Андріани, які подарували присутнім чудову пісню про Україну та патріотичний танок.
Година патріотичного настрою «Воїнам світла» продовжилася читанням поезій-присвят учасникам бойових дій на Сході України. Валентина Попелюшка, поетеса та волонтер зачитувала власні твори, які проймали за живе. А студентки МКТЕКу Юлія Щока, Король Ангеліна, Юлія Балаж та учениці ЗОШ №3 ім.Ференца Ракоці читали поезії із збірки «Воїнам світла».
Бібліотекарі презентували також містянам викладку нових надходжень. Книги переглядали, а бажаючі мали можливість стати читачами бібліотеки. Вперше на вулиці діяв і Буккросинг «Прочитай і відпусти», який є досить популярним серед читачів книгозбірні.
Для двох взводів Мукачівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою проведено екскурсію «Бібліотека – цікава і невідома».

Щира подяка всім за любов до Бібліотеки і Книги.














































Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування