Людей об’єднує мистецтво

Сьогодні у читальній залі Мукачівської міської бібліотеки протягом чотирьох годин панувала атмосфера чудового поетично-пісенного свята. На творчу зустріч «Слово об’єднує» до книгозбірні завітали гості з Києва: засновник міжнародного літературно-поетичного фестивалю «Інтереальність», голова Київського міського відділення Конґресу літераторів України, директор видавництва «Друкарський двір Олега Федорова», поет Олег Федоров; заслужена діячка мистецтв України, українська телеведуча, поетеса. композитор Алла Мігай; поетеса, прозаїк, співачка, художниця і дизайнер Ольга Угнівенко; літератор з міста Артемівськ, член Міжрегіональної спілки письменників України Віктор Шендрик, поет, бард, член КЛУ Володимир Хоменко з міста Макарів (Київська обл.) та гостя з Москви – лауреат численних міжнародних літературних фестивалів, організатор Міжнародного літературно-поетичного фестивалю «Інтереальність» поетеса Олена Дараган-Сущова.
З вітальним словом до присутніх звернулася завідувачка відділу обслуговування центральної бібліотеки Тетяна Туряниця, зазначивши, що міська книгозбірня є водночас і інформаційним центром і осередком культурного та творчого життя Мукачева, де проходить багато цікавих зустрічей, виставок, презентацій. 

Гості щиро дякували мукачівцям за теплий прийом, розповідали про себе, про власну творчість, ділилися враженнями, обмінювалися думками про літературу, мистецтво.
Поет і видавець Олег Федоров зачитав окремі свої поетичні твори, розповів про діяльність Київського міського відділення Конґресу літераторів України та міжнародного літературно-поетичного фестивалю «Інтереальність»: „Ми намагаємось «витягнути» творчо обдарованих людей з Інтернету, представити їх творчість в реальному світі”. А ще  порадував творчих людей Мукачева повідомленням, що наступна поетична збірка „Надине со всеми”, яка побачить світ у його видавництві, вміщуватиме їхні твори. Також для читачів міської книгозбірні пан Олег подарував окремі книги, які вийшли останнім часом у «Друкарському дворі Олега Федорова».



Незвичайні емоції панували в залі під час виступу заслуженої діячки мистецтв України Алли Мігай, яку добре пам’ятають і знають всі як телеведучу „Вечірньої казки” на Першому  національному. Окрім того, пані Алла надзвичайно талановитий композитор, поетеса і співачка від Бога. За душу брало виконання нею пісні-присвяти Героям майдану на слова Т. Шевченка „Доля”, по закінченні якої співачка зізналася: „Коли писала цю пісню, було враження, що дух Генія спустився просто з небес і наспівував мотив пісні...”. Як поетеса Алла Мігай представила окремі твори із власних поетичних збірок, зокрема вірш „Пьяная баба”, за який стала лауреатом 7-го Міжнародного поетичного фестивалю «Чеховська осінь» в номінації «Сатира» і «Гумор».



Поет і прозаїк з Артемівська Віктор Шендрик захопив усіх власними поетичними побутовими замальовками. Його життєві, іронічні, гумористичні вірші зривали хвилі оплесків вдячних слухачів.


Піснею „Бажай” відкрила свій виступ Ольга Угнівенко. Вона представила публіці власні авторські пісні, вишукану поезію та колекцію ляльок в традиційних українських костюмах. А ще презентувала етнографічну книгу „Духовний скарб українського народу”, яку написала у співавторстві з мамою – Тамарою Угнівенко, засновницею музею українського костюму та української писанки.



 Гість із містечка Макарів, що на Київщині, поет-бард Володимир Хоменко, полонив присутніх виконанням власних авторських пісень, які вдало поєднав із читанням віршів, розповіддю анекдотів та веселих випадків із життя. Пан Володимир працює вчителем, на уроки завжди бере гітару, і вважає, така неординарність під час проведення занять тільки зближує з учнями.


Із теплими словами подяки до гостей звернулися голова літературного об’єднання „Рідне слово” Михайло Шушкевич, поетеса, член НСПУ Тетяна Рибар, організатор зустрічі, поет Володимир Маслов, голова товариства російської культури „Русский дом” Раїса Мойсей та художник, реставратор і поет Йосип Бартош, який гостинно запросив учасників зустрічі відвідати у неділю старовинний Чинадіївський замок „Сент-Міклош”.




Свої творчі доробки представили і члени літературного об’єднання „Рідне слово”: поетичне слово Михайла Шушкевича, Тетяни Рибар, Іми Микуліної, Гізели Лімбах, Валентини Кушнір, Валерія Степанова, Олени Барти, яскраво перепліталося з виконанням пісень Володимиром Масловим, Марією Іваницею, В’ячеславом Журавльовим на музику композитора Михайла Герца, та авторських пісень від Наталії Ужви і Валентина Чернікова.




Багато поезії, перемежованої цікавими розповідями про таємниці творчості та літературу загалом, чудові пісні, що хвилювали душу, не дозволили нікому відчути цього дня втому, а справили лише в душі у кожного незабутні враження та щиру радість від спілкування з Мистецтвом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування