Урок мужності


Крізь пекло Афганської війни...

24 лютого Мукачівська міська бібліотека ім. О. Духновича провела урок мужності „Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять”, учасниками якого були воїн-інтернаціоналіст із Спілки ветеранів війн м. Мукачева Валерій Степанов та учні Мукачівського військового ліцею-інтернату.
Бібліотекар юнацького абонементу Світлана Лещинець розповіла про історію початку Афганської війни та її причини, про безсмертний подвиг воїнів-інтернаціоналістів, їхню активну громадську позицію в наш час, де воїни-афганці відіграють не останню роль, адже нині вони інтернаціональний обов’язок змінили на національний.
Власними спогадами про війну в Афганістані з присутніми ділився воїн-інтернаціоналіст Степанов Валерій Афанасійович, секретар Мукачівської міської спілки ветеранів війн. Він зачитав власні поезії з „Афганського зошита” та закликав молоде покоління бути вірними своїй Батьківщині і військовій присязі.
Хвилина мовчання і запалені свічки стали символом світлої пам’яті і вічної шани тим, хто не вернувся з Афганістану та нинішнім героям, які поклали життя за Україну, а виставка-спомин „Афганістан – моя кривава рана” нагадала ще раз про невиправне горе, яке приносить людству війна.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування