Шановні відвідувачі блогу!

27 березня 2015 року  о 16:00 год. в читальній залі Мукачівської     міської центральної бібліотеки ім. О. Духновича (ІІІ поверх) в рамках Літературного подіуму «Дзеркало слова» відбудеться зустріч з патріархом української поезії, публіцистом, прозаїком, есеїстом, громадським діячем і музикантом Юрієм Андруховичем.

Вхід безкоштовний.





Величальна Поезії
Одразу двома творчими акціями Мукачівська міська книгозбірня разом з шанувальниками поетичного слова та місцевими поетами відзначила Всесвітній день поезії. Напередодні для користувачів бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Поезія – це музика душі», на якій експонувалися твори відомих поетів світу, України, Закарпаття та місцевих майстрів пера.
У переддень свята на Поетичні акорди «Вірші, що хвилюють душу» у читальній залі зібралися члени літературного об’єднання «Рідне слово». Із вітальним словом до них звернулася провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦБ Тетяна Туряниця. Вона запросила присутніх цього дня читанням поезії Ліни Костенко відзначити ювілей видатної поетеси.
В поетичних читаннях прийняли участь Тетяна Рибар, Михайло Шушкевич, Раїса Мойсей, Валентина Попелюшка, Володимир Маслов, Валентина Кушнір, Гізела Лімбах, Михайло Герц, Ярослав Січ, Марія Іваниця. Вони декламували власні поетичні твори та улюблені твори Л. Костенко.

До світу високого поетичного слова 21 березня приєдналися і члени товариства російської культури «Русский дом» та читачі абонементу Мукачівської міської Ц Бім. О. Духновича.
Поетичний ноктюрн «Невичерпне таїнство слова» розпочала бібліотекар абонементу Світлана Ковач. Вона представила слухачам творчі портрети видатних українських поетів, ювілеї яких відзначаються в березні: Юрія Андруховича, Максима Рильського, Ліни Костенко, Вадима Крищенка.
Із захопленням присутні слухали виступ Надії Катрасової, яка не тільки читала улюблені шедеври світової поезії, але й розповідала історії їх написання. Читачка абонементу Людмила Красняник зазначила, що в її родині завжди звучить і цінується поетичне слово, яке в поєднанні з музикою набуває особливого звучання. Ансамбль «Сударушки» подарував присутнім віночок пісень на слова відомих поетів.




Учасники творчих зустрічей з нагоди Всесвітнього дня поезії долучилися до доброчинної акції «Підвішена книга», яка проходила в бібліотеці в рамках благодійного проекту «Христос Воскрес! Воскресни МИЛОСЕРДЯ!». Головна умова акції – безкорисливий дарунок книги тому, хто її потребує – бійцям АТО.
Під час творчих акцій вдалося зібрати близько ста книг, частина з яких буде реалізовуватися під час благодійної ярмарки 7 квітня, а частина буде передана до Мукачівського шпиталю.
Висловлюємо подяку усім небайдужим!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування