На хвилях поетичного слова

Ну що б, здавалося, слова...
Слова та голос — більш нічого.
А серце б'ється - ожива,
Як їх почує!.. Знать, од Бога
І голос той і ті слова
Ідуть між люди! ...
 21 березня світ відзначив Всесвітній день поезії, і Мукачівська міська бібліотека не виняток. Саме цього сонячного дня в міській бібліотеці були проведені поетичні читання, які зібрали членів літературного об’єднання „Рідне слово” та членів товариства російської культури „Русский дом”, читачів бібліотеки та шанувальників поетичного мистецтва.
„Поезія здатна знаходити відгук в душах інших, хвилювати або стискати кулаки, готуючись до бою. Звісно, кожен сприймає її по-своєму, бо ми й самі всі різні. Такі особливі слова, що йдуть від серця, присвячують і Вітчизні, й коханим, й усьому, що здатне зачепити душу. І не чують їх хіба що ті, у кого, за влучним висловом Ліни Костенко, "душа ще з дерева не злізла". А справжні люди чують поетичну красу навіть крізь сторіччя - така вже особлива ця Поезія”, – відзначила у своєму виступі ведуча акції Владислава Глаголич.
 У своїх виступах голова літературного об’єднання „Рідне слово” Михайло Шушкевич, і голова товариства російської культура „Русский дом” Раїса Мойсей наголошували на важливості поезії в житті кожного, на здатності поезії плекати високі почуття та збагачувати духовність людей.
Під час читань прозвучали шедеври світової поетичної творчості, твори українських поетів та поезії поетичного бомонду  Мукачева. Зокрема член товариства російської культури „Русский дом” Надія Катрасова зачитала вірш, відомого російського поета, Едуарда Асадова „Что же такоє счастье?”, голова товаристава Раїса Мойсей продекламувала свій улюблений вірш  Олександра Дольського „Исполнения желания”. Член літоб’єднання „Рідне слово” Гізела Лімбах виступила з твором угорського поета Шандора Петефі „Розлучення” на угорській мові.
Власні поезії прозвучали з вуст Михайла Шушкевича,  Богдана Сливчука, Ярослава Січа, Валентини Кушнір, Імми Микуліної та Тетяни Кричфалуші.
Михайло Шушкевич представив аудиторії нового члена літоб’єднання «Рідне слово» Василя Бабілю, який презентував присутнім свої поетичні твори. 











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування