Прем’єра нового жіночого журналу



7 березня, напередодні Міжнародного жіночого свята, в центральній міській бібліотеці ім. О.Духновича проведено прем’єру нового жіночого журналу  «Жінка. Бізнес. Суспільство.»
 Видавець журналу  - Маргарита  Лукеча, поетка, журналістка, членка Міжнародної федерації журналістів, наша землячка, мукачівка, яка нині працює і проживає в Києві.
Разом із журналісткою Ядвігою Балогою вони віднайшли у Мукачеві та Мукачівському районі жінок, які як в суспільному, так і особистому житті є достойним прикладом для наслідування. До прикладу:  розповідь про Ганну Сабов та Марію Пловайко, незмінних голів сільрад із Зубівки та Копинівців – взірець служіння місцевим громадам вже не один десяток літ; Лариса Капітан  вразила своєю наполегливістю і стремлінням до досягнення мети, - вона  професорка і доктор наук – хіба це про неї? – жіночну, вродливу, стильну, милу і ніжну…
Сповідь для матері Оксани Біров (Шуфрич) підкорює безпосередністю, ніжністю, любов’ю…, а Вікторія Лані ще раз доказала, що сила  жінки – в її слабкості. І сила в любові, вірності, міцності духу, вмінню вибирати в житті головне.
Мабуть, немає в Мукачеві  людини, яка б хоч один раз не побувала в магазині «Мішаня», де можна придбати все – від кастрюлі до гойдалки. Завжди усміхнена, привітна, відкрита для людей Ганна Герц – господиня, і засновниця не тільки цього магазину, а цілого заводу!!! Вона ніколи не відмовляє людям у допомозі; до речі – Ганна Андріївна – член Української служби порятунку. Мар’яна Швардак – головний лікар санаторію «Синяк»,  Галина Гренко – самобутня художниця і поетка, Ганна Бурак – на державній службі в Страбичівській сільраді – вони різні за характерами, місцем роботи, уподобаннями, але об’єднує їх одне – відповідальність і чесність, працьовитість і жіночність. Розповіді про Людмилу Колядку та Ганну Федосєву – це розповідь про нелегкий шлях покорення, здавалось би, непокорених вершин і здобуття мети завдяки роботі власного серця і розуму.
Директор централізованої бібліотечної системи Ольга Стадник привітала присутніх і наголосила, що тільки праця над собою, наполегливість у навчанні, любов до книги і читання власне і створили жінок-лідерів, які сьогодні присутні в цьому залі і представлені у журналі.
Видавець журналу Маргарита Лукеча розповіла про роботу над журналом і тими приємними несподіванками,  які очікували на неї під час зустрічей з героїнями нарисів. Невичерпне джерело жіночої незбагненності, сили материнської любові і духу, безкінечність і глибина вірності та жіночої життєдайності – такий висновок зробила журналістка наприкінці своєї розповіді.
Багато цікавинок представила присутнім і журналістка Ядвіга Балога, яка призналася, що окремі жінки відкрилися для неї  зовсім в іншій іпостасі.
Міський голова  Золтан Ленд’єл розповів про характерну для сучасної жінки роль не тільки матері, берегині домашнього вогнища, а й жінки-лідера, жінки-борця, жінки-патріотки, здатної на героїчні вчинки як заради своєї родини, так і заради Батьківщини, і щиро привітав присутніх з наступаючим святом 8 березня.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування