Урочисте зібрання з нагоди 30-річчя створення Закарпатського обласного науково-культурологічного товариства ім. Олександра Духновича.

   20 квітня, в нашій бібліотеці відбулося урочисте зібрання з нагоди 30-річчя створення Закарпатського обласного науково-культурологічного товариства ім. Олександра Духновича.

Під час заходу говорили про діяльність спільноти, здобутки, проблеми та їх вирішення, збереження автентичної культури, мови, літератури, пам'яті про визначних краян.
Серед виступаючих були: Юрій Продан, голова Закарпатського обласного научно културологічного общества ім. Александера Духновича; Юрій Шипович, голова «Русин –клуб» та редактор журналу «Отцюзнина», Євген Жупан, Валентина Кабай та інші. У виконанні учасників зібрання прозвучали вірші «Свого народу рідний, добрий син» в. Кабай та «Кульбаба» Т. Січ.
Звучали пісні на русинській мові під акомпонемент гітари та акордеону.
Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам'ять героїв полеглих у боротьбі з російською агресією проти України.
Пам'ять про визначного Будителя краю Олександра Духновича вшанували біля барельєфу, що на фасаді бібліотеки та зробили пам'ятне фото біля книжкової виставки "Видатний Будитель краю».
Щиро дякуємо учасникам урочистостей за подаровані для бібліотеки книги, які найближчим часом можна буде переглянути в секторі краєзнавчої літератури.











 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування