"Хто володіє інформацією, той володіє світом!"

  6 червня, в Україні відзначають День журналіста.
 Саме в цей день 1992 року Спілка журналістів України була прийнята до Міжнародної федерації журналістів, яка є найбільшою в світі організацією професійних працівників ЗМІ. 
    Відповідний Указ Президента України № 251/94 був підписаний 25 травня 1994 року. 
    День журналіста в Україні – це не тільки професійне свято працівників засобів масової інформації. Це свято загальнонародне, тому що важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події та факти нашого життя. 
      Читальна зала нашої книгозбірні зібрала авдиторію, яка прийшла поспілкуватися з професіоналами своєї справи: продовжувачем славних журналістських традицій, представником журналістської династії - Іваном Гарагоничем, журналістом, директором, головним редактором ТОВ «Редакція газети «Панорама» та Ліною Мироновою - журналісткою, власним кореспондентом Центрального Телеканалу Китаю CGTN Media (Російською).
    Спілкування вийшло жвавим та цікавим. Гості ділилися власним журналістським досвідом, історіями з журналістського життя, відповідали на численні питання на кшталт: 
Ø Як ви готуєтеся до інтерв’ю?
 Ø Це правда, що журналістам для роботи потрібне натхнення? 
Ø Чи важко правцювати журналістам в таких екстремальних умовах, як карантин, а зараз війна? Які саме у вас виникали труднощі?
 Ø Що повинні зробити журналісти, якщо написали неправду?
 Ø Чи є у вас якісь свої «прийоми», щоб розговорити інтерв’юера? 
Хвилиною мовчання пом'янули журналістів, що загинули через російську воєнну агресію щодо миролюбного народу України. 
Наприкінці зустрічі директорка бібліотеки Мирослава Хруник вручила подяки журналістам за творчу співпрацю, високий професіоналізм та з нагоди Дня журналіста України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування