Творчий ювілейний вечір мукачівської поетеси, журналіста, краєзнавця, етнографа - Маргарити Лукечі.

     «Між рядками заховались думки»… 21 червня, гостею нашої бібліотеки була пані Маргарита Лукеча. Письменниця, журналіст, публіцист, етнограф, краєзнавець, надзвичайно цікава та «залюблена в життя» прекрасна людина, яка нещодавно відсвяткувала свій прекрасний ювілей.

Народилася пані Маргарита, на Мукачівщині. За освітою економіст і журналіст. Віддала перевагу другій освіті й упродовж 35 років журналістської діяльності пройшла шлях від кореспондента Мукачівської районної газети – до генерального директора Міжнародної інформаційної агенції „INTELNEWS”. Член Спілки Журналістів України і Міжнародної Федерації Журналістів.

Є автором шести книг, в основному поезій: "Під весільний вінець" (Просвіта, 1993), "Мить" (Профспілка України, 1995), "Ми - символи" (Генеза, 1996), "На самоті" (Три К., 1997), "Сни" (2003), "Прозріння" (INTELNEWS, 2014). На черзі видання сьомої книги. Є видавцем журналу «Єдина».

«Якщо ти молишся, ти розмовляєш з Богом, але якщо Бог хоче розмовляти з тобою, він диктує тобі вірші». Такими словами розпочала своє спілкування з гостями пані Маргарита. Поезія, зазвичай, не визнає правил матеріального світу, але через них показує людині головні орієнтири буття. Любов і зло не можна виміряти, але їх можна відчути і завдяки слову передати від автора до читача.

З словами глибокої шани та підтримки до талановитих людей «красного письменства» , виступила начальниця відділу культури та молодіжної політики управління освіти,культури молоді та спорту Мукачівської міської ради - Ірина Калій, а також привітала пані Маргариту з прекрасним ювілеєм.

Багато теплих та щирих привітань було від пані Тетяни Рибар, цікавими журналістськими спогадами поділилась пані Ядвіга Балога, хороший товариш та поціновував творчості Маргарити- Дмитро Якушко, побажав і надалі творити, писати, доносити до людей цікаві ідеї …

Кошти від продажу книг Маргарита Лукеча направила на вельми благородну справу – для потреб воїнів ЗСУ, де саме зараз і перебуває син пані Маргарити .







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування