Симфонія краси, мистецтва, вічності...

 

2 жовтня 2021 року виповнюється 130 років від дня народження народного художника України, засновника закарпатської школи живопису – Йосипа Йосиповича Бокшая.
Йосип Бокшай народився 2 жовтня 1891 року в селі Дертяньліґет, Марамороського округу, Австро-Угорської імперії (нині с. Кобилецька Поляна, Рахівського району, Закарпатської області) у родині греко-католицького священика. Вчився у Академії образотворчих мистецтв в Будапешті (1910 — 1914) у Ревеса Імре. З 1918 працював в Ужгороді як художник і педагог. Багато уваги Бокшай приділяв вихованню мистецької молоді. Разом з Адальбертом Ерделі вперше на Закарпатті організував художню школу. Входив до складу Товариства діячів образотворчого мистецтва на Підкарпатській Русі
 Йосип Бокшай створив понад тисячу живописних полотен та пейзажів. Серед його творів є і жанрові картини, портрети, натюрморти. Для творів Бокшая характерні оптимізм, емоційний, соковитий живопис, інтенсивний колорит.
Шановні мукачівці та гості міста! Пропонуємо Вам виставку Арт-простір «Симфонія краси, мистецтва, вічності…» у вітрині нашої бібліотеки. Більше цікавого та пізнавального про Йосипа Бокшая ви можете дізнатись, завітавши до сектору краєзнавства нашої бібліотеки. 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування