Для світових бестселерів ніколи не пізно.


Може у списку є такий, який ти ще не читав. Обирай і приходи в бібліотеку 
«Список Шиндлера» Томаса Кініллі
Успішний бізнесмен Оскар Шиндлер відкриває в Кракові фабрику з виготовлення посуду. Для нього євреї з гетто і табору Плашув — просто дешева робоча сила. Однак зовсім скоро він відчуває безмежну повагу та співчуття до своїх робітників. Коли людей з Плашува починають перевозити до Аушвіцу, Оскар за допомогою свого друга, Іцхака Штерна, складає список тих, кого він нібито бере на фабрику.

До нього увійшли понад тисячу людей, приречених на смерть. Аби врятувати їх, Шиндлер не шкодував ані грошей, ані сил, ані часу.

«Вбити пересмішника» Гарпер Лі
У невеликому містечку Мейкомб, штат Алабама, живе дівчинка Джин Луїза Фінч, на прізвисько Скаут. Разом із нею ми переживаємо пригоди та дивимось на великий дорослий світ її очима.

У центрі сюжету - судовий процес над темношкірим Томом Робінсоном, якого звинувачують у зґвалтуванні білої дівчини. Це стає головною справою батька Джин Луїзи, якому випало на долю захищати хлопця.

«451° за Фаренгейтом» Рея Дуґласа Бредбері
Що трапилося з нашим світом? Чому пожежники спалюють будинки, а не гасять пожежі? Чому люди не читають книги, не ходять пішки і майже не розмовляють одне з одним? Як виглядатиме наша Земля та якими будуть люди, якщо заборонити їм читати книги? Зі сторінок одного з найкращих творів Рея Бредбері ви дізнаєтеся, як люди навчаться зберігати книги для наступних поколінь, хто повстане проти пануючої системи і як зустріч із «чудною» дівчиною Кларіс змінить життя пожежника Ґая Монтеґа…
«Над зозулиним гніздом» Кена Кізі
На початку 1960-х, під час навчання в університеті, Кен Кізі кілька місяців підробляв санітаром у психіатричному відділенні однієї з лікарень. Саме там, на нічних змінах, він почав писати свій дебютний роман — «Над зозулиним гніздом». Очима індіянця- напівкровки Вождя Бромдена, якого всі вважають глухонімим, читач побачить героїчну боротьбу веселого шахрая Рендла Патрика Макмерфі проти могутнього Комбінату, що підкорив уже собі все людське життя. Більш ніж півстоліття цей неперевершений роман приваблює нові покоління читачів.
«1984» Джорджа Орвелла
Чи справді майбутнє людства можна окреслити словом “світле”? Хтось щиро в це вірить, хтось — ні. Але в будь-якому випадку, заплутавшись в реаліях сучасного світу, всі ми шукаємо відповіді на якісь питання — чому все відбувається так? Що нас чекає завтра? І тут в пригоді стане роман-антиутопія Джорджа Орвелла “1984”.

Незважаючи на те, що твір був написаний майже 60 років тому, актуальності він не втрачає і на сьогодні. Події, описані на його сторінках, з кожним днем все більше нагадують наше життя.

«Все те незриме світло» Ентоні Дорра
Франції, Друга світова війна, під час якої головні герої намагаються вижити та врятувати своїх близьких. Усі випробування, які випадають на долю, змінюють їх, дають надію та забирають її.

Однак протягом усієї розповіді Дорр дає зрозуміти читачу, що будь-яка війна рано чи пізно закінчується, і будуть ті, які пережили весь жах заради світлого майбутнього та мирного життя.

«Код да Вінчі» Дена Брауна
Ця історія про неймовірне розслідування і приголомшливі відкриття Роберта Ленґдона та Софі Неве, без перебільшення, перевернула світ. Ден Браун створив легенду, в яку повірили всі, - попри відчайдушний опір Ватикану. Денові Брауну вдалося, як нікому до нього, наочно довести, що так звана історія та політика - це тільки ширма, за якою приховані величезні таємниці...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування