День вишиванки


Травень видався багатим на національні свята: День матері, Міжнародний день родини, Всеукраїнський день сім’ї, День слов’янської писемності та культури, День вишиванки.
Свято — День вишиванки хоч і не так давно започатковане, але досягло протягом останніх років особливої уваги і розквіту
Ініціатором створення свята, присвяченого українському традиційному вбранню, стала письменниця, поет, журналістка та громадський діяч – Леся Воронько, яка запропонувала відзначати День української вишиваної сорочки. Отже, тепер кожен третій четвер травня, ми вдягаємо це чудове вбрання – барвисте творіння жіночих рук (майстринь –вишивальниць), демонструючи цим своє українство, приналежність до своєї нації, що зберегла не тільки свої традиції й ремесла від знищення, а й саму себе від асиміляції (розчинення у загально-людській масі під назвою «Советский народ»).
А наша бібліотека в свою чергу хоче запропонувати Вам, шановні читачі та гості міста книжкову виставку-свято «Вишиванка- поема життя, закодована вічність в узорах…» - розміщену у вітринах нашої бібліотеки . Отож проходячи повз наших вітрин, зупиніться на хвильку і ознайомтесь із звичаями, традиціями та обрядами нашого народу , красою і колоритом української вишивки .

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування