Весь світ - театр...

Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня з 1962 року. Він був заснований у Відні на IX конгресі Міжнародного інституту театру (MIT) при ЮНЕСКО. Діяльність MIT, згідно з його статутом, має бути направлена на «зміцнення миру і дружби між народами, на розширення творчої співпраці всіх діячів світу».
Згадка про перший театральний досвід датується 2500 роком до нашої ери. Перша театральна гра відбулася в Єгипті. У давній Греції театр став формуватися як мистецтво, встановлювалися чіткі визначення трагедії і комедії, а також інших театральних форм. В Україні театральне мистецтво бере початок з глибокої давнини, коли воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях і обрядах.
Театр завжди мав виключно важливе етичне і художнє значення, сприяв формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору. Чи слухаємо ми оперу, чи насолоджуємося майстерністю і грацією артистів балету або з душевним трепетом стежимо за грою драматичних акторів, - ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята.
До Міжнародного дня театру у вітринах нашої бібліотеки можна ознайомитись з книжковою виставкою  «Театр - це ще одна непрочитана книга» та "Цілюща сила театру".
Театр — мистецтво колективне. Отож, сьогодні, ми шлемо найщиріші вітання з Міжнародним днем театру усім театральним діячам, театрознавцям, людям, чиє життя і робота пов’язані з театральною сферою та поціновувачам цього надзвичайно яскравого та завжди цікавого виду мистецтва - глядачам.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування