Поезія – це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово!

Уже багато століть мистецтво слова, що виповнене енергією «аристократизму духу», називають поезією. І, як пише Ліна Костенко: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Одні з нас захоплюються поезією, інші вважають марнотратством, та байдужих до неї немає.
Простора читальна зала нашої бібліотеки 20 березня зустрічала усіх бажаючих зануритися у прекрасний світ поезії, світ людської душі, де народжуються вірші, на художньо-поетичний вечір «Поезія – це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово!». На захід завітали студенти Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, студенти Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу, молоді поети, що роблять перші кроки у письменстві , літературне об’єднання «Рідне слово», бард-клуб «Аквамарин», читачі та гості міста.
Відкрили поетичний вечір студенти військового коледжу: Філей Андрій, Пантьо Богдан, Мейсарош Богдан, які декламували поезію Ліни Костенко. Молоді мукачівські поети Василь Бабіля та Віталій Горват представили читацькій аудиторії свою поезію. Наша колєжанка, Юлія Товтин, прочитала всім присутнім Сонет №18 Вільяма Шекспіра мовою оригіналу. З надзвичайною теплотою та захопленням виступила Голова літературного об’єднання - Тетяна Рибар, яка високо оцінила та підтримала молодих починаючих поетів. Вечір продовжила мукачівська поетеса - Гізелла Лімбах, яка читала поезію українською, угорською та німецькою мовами. Віктор Дворніченко привітав всіх присутніх з святом, а також почитав свої вірші із збірки «Чтоб никто не сказал…». Валентина Попелюшка прочитала вірш «Молитва оптинських старцев», та акапельно виконала пісню на музику Михайла Герца «Падав сніг». Далі звучала поезія від Михайла Шушкевича, Іми Микуліної, Алли Желонкіної та Золотухіна Арнольда. На завершення поетичного вечору виконали пісні Оксана Коваленко,Сергій Золотов та Яна Міхеева.

Хочеться сказати, що день поезії і музики дійсно вдався і став незабутнім і дійсно зазначив для всіх присутніх, що поезія це діамант величиною в СЛОВО!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування