Сказати найголовніше...


    Згідно Указу Президента України «З метою гідного вшанування подвигу переможців нацизму у Другій світовій війні, ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, жертв нацистських переслідувань, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, а також утвердження патріотизму та національної гідності, консолідації суспільства» 6 травня в нашій бібліотеці було організовано та проведено Читацьку лавку «Сказати найголовніше».
     Згадати й сказати про тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою. Битва з фашизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали. Святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв’язок поколінь, вшанувати пам’ять. Вже не мало літ минуло з часів Другої світової війни, але рани кровоточать і досі, зберігаючи подвиги батьків і дідів.
     Сьогодні на нашу рідну землю прийшло нове лихо - біль утрат в зоні АТО ми не можемо спати спокійно: знову гинуть найкращі українці, цвіт нації. Серед них – наші земляки, які не задумуючись пішли боронити кордони держави. Отож, наша читальня зібрала чимало гостей: воїни АТО, поети та волонтери з Поділля, члени ЛО «Рідне слово», ГО імені О. Пушкіна, єврейська спільнота «Шалом», барди Мукачева, наші читачі та гості міста. Зібрання розпочалось з вшанування полеглих у боях хвилиною мовчання. Далі до мікрофону був запрошений Голова правління Ліги Ветеранів АТО та бойових дій «Карпатська Земля» - Іван Удут. Про цікаві факти символіки повідомив присутнім Володимир Маслов, після чого прочитав власні вірші та представив загалу гостя з Поділля Андрія Стебелєва. Письменник з Поділля читав чудову поезію, а також подарував книги нашій бібліотеці. Раїса Андріївна Мойсей наголосила в своєму виступі про головне - пам'ять про людей, які віддали життя за мирне небо. Читацька лавка майоріла поезію Михайла Шушкевича, Тетяни Рибар, Валентини Кушнір, Валентини Попелюшки ,Іми Микуліної, МаріяїІваниці. А пісні у виконанні мукачівських бардів розщулили всіх до сліз. Отож, шана за подвиг та вдячність за мир залишилась в серцях всіх присутніх.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування