Історія одного Почуття
на сторінках нової книги

 Кохання – символ вічної історії взаємин Чоловіка і Жінки. У невпинному русі ріки цих почуттів – запорука розвитку життя.
 Ліричний герой книги «Размышления…», презентація якої відбулася днями у Мукачівській міській книгозбірні, вміє не тільки кохати, але і розуміти, співчувати, вміє прощати, бути терплячим і милосердним до недоліків коханої людини, він шукає себе, намагається вникнути у суть відносин Чоловіка і Жінки, прагне розгадати складні хитросплетіння жіночої натури, пробує розібратись у своїх і чужих почуттях, думках, поведінці.
 З нагоди прем’єри нової прозової збірки, у читальній залі зібралося багато поціновувачів красного письменства, а також друзів, знайомих, однодумців, колег по перу, щоб поспілкуватися з автором нової книги – прозаїком і публіцистом Олександром Дулішковичем.
 Зустріч проходила у формі діалогу між гостем і ведучою – завідувачкою відділу обслуговування центральної бібліотеки ім. О. Духновича Тетяною Туряницею.
 У вступному слові до шанувальників своєї творчості Олександр Євгенович зізнався: «Размышления…» – це чоловіча точка зору на реальні події, роздуми про високі почуття, емоції, переживання, страждання душі і щиру непідкупну радість за найкращий подарунок долі – кохання…». Тож протягом зустрічі автор час від часу зачитував уривки із книги, розкриваючи перед слухачами панораму людських відносин.
 Власні враження від прочитаної збірки висловили поет, голова літературного об’єднання «Рідне слово» Михайло Шушкевич, поетеса, член НСПУ та літоб’єднання «Рідне слово» Тетяна Рибар, викладач Дрогобицького музучилища Зоряна Лельо, поет, прозаїк Валерій Степанов, а також поетеси з Вінниці та Ужгорода – Галина Рибачук-Прач і Маріанна Салай-Пак та автор передмови до книги Наталя Яковлєва, які у телефонному режимі спілкувалися з автором та гостями зустрічі. Зокрема, пані Наталія висловила такі думки з приводу прочитаного: «Дана книга, на перший погляд, є збіркою окремих, розрізнених думок, роздумів на тему кохання, дружби, милосердя, самотності… Та це – тільки на перший погляд. Вчитуючись в рядки, розумієш, що все це – історія одного ПОЧУТТЯ, яке виникає тільки один раз і яке ми намагаємось нести, як світоч, скрізь роки нашого земного буття».
 Теплі слова вітань, з побажаннями нових творчих здобутків на літературній ниві, висловили головний спеціаліст відділу культури Мукачівського міськвиконкому Ірина Калій, добрий друг бібліотеки та поціновувач творчості прозаїка Ігор Радиш, члени літоб’єднання «Рідне слово» Раїса Мойсей та Валентина Кушнір.
 Автори допомагають нам любити. А кохання, у свою чергу, робить нас добрішими і чистішими. Тому, сподіваємося, читачі оцінять нову книгу, адже її зміст цікавий і щирий. До речі, подарунковий екземпляр «Размышлений…» з автографом автора вже у фондах міської бібліотеки. Тож чекаємо на вас, дорогі читачі.























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування