І мене в сем’ї великій,
В сем’ї вольній, новій,
Не забудьте пом’янути
Незлим тихим словом.
Весь світ відзначає 200-річчя від дня народження великого українського Генія - Т.Г.Шевченка. Бібліотеки-філії мукачівської міської централізованої бібліотечної системи активно проводять роботу з популяризації творів Кобзаря, документів про його життя та творчість для користувачів різних вікових груп.  Значну увагу працівники філій приділяють розкриттю бібліотечних фондів Шевченкіани: вони організовують перегляди документів, облаштовують книжкові виставки на теми: «Життя та творчість Тараса Шевченка», «Світова велич Кобзаря» (ф. №5), «Твори письменників України про Тараса Шевченка» (ф.№7), «Кольори Шевченкової долі», «Маленьким про Великого Тараса» (ф.№9).
До ювілейної річниці поета соціокультурна діяльність бібліотек-філій представлена як традиційними, так і інноваційними формами роботи: літературний екскурс «Тарасове слово», слайд-презентація «Т.Г.Шевченко – художник», літературна акція «Читаємо Шевченка разом» (ф.№9), віртуальна подорож «Національний музей Т.Г.Шевченка» (ф.№7), літературний вернісаж «І знову до нас линуть думи Кобзаря», бібліографічний огляд «Пророк, народжений Україною» (ф.№5).
В рамках Року Тараса Шевченка у філіях планується провести бібліотечну акцію «Прочитай твір Т.Г.Шевченка всією родиною…». 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування